22 mei 2022

Over de website

Dit is een zogenaamde 'responsive' website, dat wil zeggen dat het goed werkt op desktop PC's, tablets en smartphones. Tevens wordt rekening ge­houden met een staande of liggende weer­gave. De pagina­opmaak is ge­op­ti­ma­li­seerd voor foto's, deze kun­nen snel worden weer­ge­geven op de maximale grootte. Het is dan ook aan te raden om de browser in vol­scherm­modus te ge­bruik­en. Verder is deze web­site vol­ledig in het Neder­lands en reclamevrij.


Over de fotograaf

Als Zutphenees ben ik geïnteresseerd in de ver­an­de­ringen die de stad door­maakt. Een van die ver­an­de­ring­en was de bouw van de Mars­tunnel en de Kost­ver­loren­tunnel. De bouw van deze tunnels werd gevolgd via wekelijk­se foto­series. De stad wordt hier op een wat andere ma­nier in beeld ge­bracht. De na­druk ligt meer op de ac­tuele ver­an­de­ring­en zoals die nu plaats­vinden in Noor­der­haven. Huib van Dongeren


Gebruikte hardware

Apple iPad Pro 11"
Apple iMac 27"
Apple Airport Time Capsule 2TB
Wacom Intuos Small tablet
LaCie Grand 1TB 2x
LaCie Porche Design 4TB 2x
Canon EOS 700D
Canon EOS 80D
Canon PowerShot S120
Canon EF-S 18-55mm f3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f4-5.6 IS II
Canon EF 50mm f1.8 II
Canon EF-S 24mm f/2.8 STM
Canon EF-S 10-22mm f3.5-4.5 USM
Canon EF 24-105mm f4 L IS USM
Canon EF 70-300mm f4-5.6 L IS USM
Synology DS216 NAS

Gebruikte software

Adobe Lightroom CC
Adobe Photoshop CC
Apple Final Cut Pro X
SmugMug Pro
NB: sommige foto's zijn nabewerkt in Adobe Photoshop zodat het onderwerp beter tot zijn recht komt. In de meeste gevallen gaat het hierbij om het verwijderen van sigarettenpeuken, vogelpoep, roestplekken, straatvuil etc. In sommige gevallen betreft het grotere zaken zoals verkeersborden, fietsen of mensen die de aandacht afleiden.

Mocht u geïnteresseerd zijn in specifieke foto's vanwege hun historische waarde en u twijfelt aan de authenticiteit, neem dan contact op om het origineel op te vragen.

Powered by SmugMug Owner Log In